Marcel Ciolacu a anunțat data la care PSD depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului

Marcel Ciolacu, președintele PSD,, a anunțat miercuri că social-democrații vor depune, pe 14 iunie, o moțiune de cenzură la adresa guvernului de coaliție. Liderul PSD a spus că obiectul moțiunii are legătură cu ”eșecul guvernului privind PNRR”.

„Azi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce stim despre PNRR este că nu vizeaza dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toți românii, răspunsul PSD nu poate fi decat unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului privind PNRR”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul AUR George Simion, care a luat cuvântul imediat după anunţul lui Marcel Ciolacu privind depunerea moţiunii de cenzură, nu a făcut niciun comentariu în această privinţă, însă a cerut PSD să se alăture parlamentarilor AUR care anunţaseră că părăsesc sala la votul proiectelor aflate pe ordinea de zi.

Comunicat PSD

Conform unui comunicat de presă al PSD, primit la redacție, social-democrații motivează moțiunea de cenzură astfel:

”În pofida repetatelor apeluri ale PSD pentru organizarea unei ample dezbateri între partidele parlamentare, astăzi s-a făcut dovada că Guvernul Cîțu nu dorește o astfel de colaborare și ascunde cu premeditare ceea ce ar trebui să fie Planul Național de Redresare și Reziliență.

Tot ceea ce se știe în legătură cu acest subiect e că Guvernul a pregătit un Plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR. În loc să vină cu proiecte clare pentru a lua banii puși gratuit de Europa la dispoziția României, Guvernul e mai preocupat să amaneteze viitorul țării pentru un nou împrumut de 15 miliarde de euro, pe lângă cele 31 deja împrumutate până în prezent. Pentru acest nou împrumut, Guvernul își asumă, din proprie inițiativă, în fața Comisiei Europene, condiții anti-sociale, de sărăcire severă a populației pe termen lung: înghețări de pensii și salarii, creșterea vârstei de pensionare, creșterea taxelor pentru firme și pentru populație.

PSD nu poate fi de acord sub nicio formă cu un astfel de plan. PSD nu va vota sub nicio formă astfel de măsuri. PSD va depune o moțiune de cenzură pentru a împiedica Guvernul să pună în aplicare strategia ascunsă de distrugere a bunăstării poporului român.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

motiune de cenzuramotiune de cenzura psd
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes