Marcel Ciolacu, aflat la Chişinău reafirmă susținerea pentru integrarea Moldovei în UE: Nu există altă cale de dezvoltare

Liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, în vizita oficială efectuată la Chişinău, că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar obligaţia României este de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs.

”Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în UE”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu a mai spus că ”România trebuie să ajute Republica Moldova li nu face un favor Republicii Moldova, pentru că are obligaţia de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs”, şi a arătat că doreşte întărirea relaţiei parlamentare.

”E păcat să nu lucrăm împreună la această legislaţie, fără a arde etape, de a fi mult mai eficienţi şi de a mări ritmul, astfel încât Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline în UE”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu s-a referit şi la agresiunea Rusiei la adresa unui popor suveran, Ucraina, care şi-a decis parcursul.

”Acest popor a fost agresat, nemilos şi total incorect. Trebuie să vedem nu numai ce au făcut autorităţile, nu doar cele din Republica Moldova cât şi din România, dar mai ales ce au făcut cetăţenii”, a spus Marcel Ciolacu, arătând implicarea populaţiei în ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. Potrivit lui Marcel Ciolacu, este ”un exemplu pentru Europa”.

Agendă comună a celor două guverne

”Va trebui să ne implicăm în continuare, avem de-a face cu un război de durată şi un dictator care va fi greu să îşi redimensioneze dorinţele, care ne va afecta pe toţi, şi pe cetăţenii din Republica Moldova dar şi pe cei din România, şi dumneavoastră aveţi o inflaţie foarte mare”, a mai spus el, adăugând că ”este evident că cele două ţări trebuie să se ajute să depăşească aceste crize economice”.

Marcel Ciolacu a menţionat că cele două guverne trebuie să aibă o agendă comună, atât legislativă cât şi parlamentară.

”Reprezentăm două Parlamente a două state suverane, categoric, dar care trebuie să gândească, pentru că de simţit simţim la fel, şi să ducem toate proiectele pe care le aşteaptă oamenii de la noi, la îndeplinire”, a afirmat Ciolacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolacu chisinauintegrare in uemarcel ciolacusustinere moldova
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes