Marcel Ciolacu, amenință: De luni discutăm amânarea alegerilor parlamentare

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat, miercuri, că luni încep discuțiile în Parlament despre amânarea alegerilor parlamentare.

”Din punctul meu de vedere, preşedintele şi guvernul lui au scăpat pandemia de sub control. La 4.000 de cazuri pe zi sunt excluse alegerile parlamentare. Trebuie să avem un Parlament legitim, nu voteză doar câţiva români. Cum poate fi un Parlament legitim când oamenii nu vin la votare.

Azi a venit motivarea de la CCR. Nu am intervenit niciodată să comentez despre decizia CCR. Avem de gând să facem de data asta ceva.

Noi vrem să vorbim în primul rând cu cei din Guvern, să facem un plan. Avem proiectul de act normativ despre amânarea alegerilor. Eu aş invita în primul rând Guvernul să ne explice”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Data alegerilor, la mâna Parlamentului

Curtea Constituțională a publicat, miercuri, motivarea deciziei prin care a stabilit că legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor legislative este constituțională. Potrivit motivării, alegerile pot fi amânate cu 3 luni, până în martie, dacă Parlamentul decide.

Mandatul actualului Parlament expiră pe 20 decembrie.

Procedural, legea declarată constituțională de CCR merge la președintele pentru promulgare. Șeful statului are la dispoziție 10 zile pentru a promulga legea sau pentru a cere Parlamentului reexaminarea. De asemenea, după reexaminare, președintele mai are la dispoziție alte 10 zile, după care este obligat să promulge legea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri parlamentare amanre alegeri ciolacu psd amanare alegeri
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes