Marcel Ciolacu anunță când va depune moțiunea de cenzură: ”Este un abuz grosolan”

Marcel Ciolacu anunță când va depune moțiunea de cenzură: ”Este un abuz grosolan”
Marcel Ciolacu anunță când va depune moțiunea de cenzură: ”Este un abuz grosolan”

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat miercuri că PSD va depune o moțiune de cenzură imediat după ce încetează starea de alertă.

Ciolacu a reproșat Guvernului Orban că a prelungit starea de alertă cu 30 de zile fără să consulte Parlamentul: ”Este un abuz grosolan” susține el.

”Aseară , la ora 21.30, când am primit documentele către publicare și adresa către Parlamentul României am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertaări ale românilor, lucru stipulat în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament.

În fața acestui abuz vom face o trimitere la Curtea Constituțională, o sesizare, și vă anunț că începând de astăzi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură pe care o vom depune în prima zi după ce starea de alertă se va încheia”, a anunțat președintele interimar al PSD.

Șeful interimar al PSD a mai spus că va ataca la Curtea Constituțională hotărârea de guvern adoptată marți, prin care guvernul a prelungit starea de alertă.

Executivul a trimis marți seară către Parlament Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, cu mențiunea „spre informare”, nu „spre aprobare”, situație în care nu a mai fost nevoie ca aleșii să aprobe extinderea acestei stări cu încă 30 de zile. Legea nr. 55 din 2020 prevede că deputații și senatorii trebuie să valideze doar instituirea stării de alertă, nu și prelungirea.

Măsuri stare de alertă

Guvernul a decis, ieri, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 17 iunie, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform documentului, se menține obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. De asmenea, persoanele care vin din străinătate din țări care nu mai prezintă un risc mare al răspândirii infecției cu coronavirus nu mai stau în carantină sau izolare.

Se interzicere participarea la evenimente private în spații închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spații deschise, cel mult 50 de persoane. În interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleaiași familii. Se redeschid bisericile pentru slujbe de interior și sălile de finess.

Ludovic Orban a anunțat că, în cadrul CNSU, s-a luat şi decizia de a permite oficierea de slujbe publice şi în interiorul bisericilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel ciolacumotiune de cenzuraStarea de Alerta
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes