Marcel Ciolacu anunță un plan guvernamental pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen ”până la sfârşitul anului”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu susține că aderarea României la Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este “o reuşită binemeritată de ţara noastră ca membru al UE”, arătând că există un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă până la sfârşitul anului.

“România este de astăzi în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, o reuşită binemeritată de ţara noastră ca membru al Uniunii Europene. Beneficiile sunt evidente atât pentru cetăţenii români care pot călători mai uşor, cât şi pentru economia naţională, prin deschiderea unor noi oportunităţi în acest spaţiu de liberă circulaţie. Este o victorie a României şi a tuturor celor care au crezut în acest proiect de ţară. Avem un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Am convingerea că prin seriozitate şi stabilitate vom realiza acest obiectiv, aşa cum am reuşit alte două proiecte majore – aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană – şi cum ne pregătim pentru a face parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, declară Ciolacu într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

România a intrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 00.00, în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengenmarcel ciolacuromania in schengen
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes