Marcel Ciolacu, către benzinari: ”Vă jucați cu focul în benzinărie!”

Marcel Ciolacu, către benzinari: ”Vă jucați cu focul în benzinărie!” Sursa foto: PSD/facebook
Marcel Ciolacu, către benzinari: ”Vă jucați cu focul în benzinărie!” Sursa foto: PSD/facebook

Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD, a afirmat, joi, că nu pot fi acceptate creşteri de preţuri ”din pix” de la o oră la alta, profitându-se de contextul actual şi temerea românilor. El anunţă că va cere coaliţiei ”măsuri clare” pentru a se evita specula.

”Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine îşi imaginează că mai poate face asta, să ştie că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula şi lăcomia acestor şarlatani care vor să facă rapid munţi de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranşantă şi dură din partea instituţiilor statului”, a scris, joi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta anunţă că a cerut miniştrilor PSD să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii.

”Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a trimis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acţiune de control şi monitorizare a pieţei carburanţilor. Vor fi analizate preţurile de cumpărare şi vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi preţurilor. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toţi furnizorii de combustibil care au mărit aseară preţurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluţie legală – din practica europeană- astfel încât toţi distribuitorii să fie licenţiaţi şi să-şi piardă licenţa imediat ce încalcă regulile”, a mai transmis Ciolacu.

Acesta afirmă că aşteaptă şi din partea Consiliului Concurenţei ”mai multă acţiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale”.

”Această instituţie încremenită în timp trebuie să se trezească şi să-şi amintească că serveşte interesul public”, a mai scris Ciolacu.

Liderul PSD anunţă că va propune coaliţiei măsuri ferme pentru a combate astfel de situaţii.

”În următoarea şedinţă a Coaliţiei voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti. Această Coaliţie s-a format pentru a găsi soluţii. Şi asta trebuie să livrăm populaţiei”, a mai scris Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii mai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucrana, încât să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

benzinariimarcel ciolacupreturi carburantse joaca cu focul
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes