Marcel Ciolacu cere sancțiuni mai puternice: “Situaţia din Ucraina este tot mai dramatică”

Marcel Ciolacu cere sancțiuni mai puternice: "Situaţia din Ucraina este tot mai dramatică”. Sursa foto: Bogdan Gruia, facebook
Marcel Ciolacu cere sancțiuni mai puternice: "Situaţia din Ucraina este tot mai dramatică”. Sursa foto: Bogdan Gruia, facebook

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţă că a solicitat Guvernului şi Parlamentului European să înăsprească măsurile împotriva Rusiei, având în vedere că “situaţia din Ucraina este tot mai dramatică”. Ciolacu anunță că a avut ”discuţii cu românii de acolo”, iar ”valul tot mai mare de refugiaţi confirmă amplitudinea dezastrului”. Ciolacu crede că nu ar fi greşit să se ajungă până la suspendarea Rusiei din Consiliul Europei sau ONU.

Conform liderului social democrat, ”eforturile umanitare ale românilor sunt lăudabile și îi salut pe această cale pe toți cei care au decis să se implice, printre care mulți colegi din Partidul Social Democrat”, însă răspunsul comunităţii internaţionale trebuie să fie mult mai ferm.

“Nu vorbim de o calamitate naturală, ci de un război declanşat inutil de către Putin. Precedentul a fost creat, iar orice stat care nu beneficiază de protecţia NATO poate să devină o nouă “Ucraina”, în lipsa unei reacţii foarte puternice de descurajare din partea lumii civilizate”, a scris Ciolacu, duminică, pe Facebook.

Conform acestuia, decizia de a scoate mai multe bănci ruseşti din sistemul SWIFT este un prim pas, dar sancţiunile trebuie să fie mai puternice.

“Suspendarea Federaţiei Ruse din Consiliul Europei, poate chiar din ONU, sunt de asemenea justificate. Impresia rămâne că nu se face încă tot ce este posibil”, a mai transmis Ciolacu.

Liderul PSD anunţă că a solicitat Guvernului şi Parlamentului European mai multe măsuri:

  • suplimentarea ajutorului financiar, umanitar și militar pentru Ucraina;
  • intensificarea mecanismului de suport pentru statele vecine, dar și implementarea unui sistem de sprijin pentru sectoarele afectate de sancțiuni;
  • asigurarea de resurse energetice suplimentare pentru statele membre în eventualitatea blocării furnizării dinspre Federația Rusă;
  • sprijin pentru societatea civilă din Federația Rusă și Belarus;
  • blocarea și izolarea completă a Federației Ruse și a oligarhilor ruși, inclusiv a companiilor pe care le dețin.

”Următoarea perioadă este decisivă pentru ce va urma. Dumnezeu să-i protejeze pe fraţii noştri din Ucraina”, a mai transmis Ciolacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolacu cere sanctiunimarcel ciolacusanctiuni internationalesanctiuni rusia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes