Marcel Ciolacu, de Ziua Europei: La 14 ani de la aderare, toată clasa politică nu e în stare să găsească consensul

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, cu prilejul unui eveniment dedicat Zilei Europei, că la 14 ani de la intrarea României în UE, clasa politică nu poate să găsească consensul pentru a transforma cu adevărat ţara noastră. Totodată, Ciolacu a militat pentru salariul minim european.

“Suntem astăzi aici, în acest loc special, demnitari, oameni cu funcţii administrative, oameni de afaceri, reprezentanţi ai patronatelor, suntem aici pentru a discuta de România europeană. Dar nu doar ziua de astăzi este importantă, ci toate zilele anului, acele zile în care fiecare dintre noi trebuie să exersăm şi să punem în practică principiile UE despre care discutăm astăzi. Clasa politică a îmbrăţişat festivismul în dauna acţiunii concrete. După mai bine de un sfert de secol de la un moment istoric de la Snagov, iată, România este astăzi într-o criză acută de idei şi proiecte naţionale. În 1995 toate forţele politice au înţeles că trebuie să îşi dea mâna pentru un pact care să ducă România în UE şi NATO”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică.

Liderul social-democrat a criticat clasa politică din România şi a spus că “interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze”.

“Astăzi, la 14 ani de la aderare, toată clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze. Ele sunt doar o frână în calea construirii economiei viitorului, a şaselor egale, a educaţiei şi prosperităţii pentru toţi cetăţenii. Vă cer astăzi să avem înţelepciunea să construim un nou Snagov pentru societatea românească. Avem această datorie atât pentru cei născuţi în comunism, cât şi pentru generaţiile tranziţiei sau a celor născute în România europeană”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a susţinut că românii sunt printre cei mai pro-europeni, dar că reprezentanţii clasei politice nu au găsit mijloacele pentru a îmbunătăţi viaţa românilor.

“Forţa unei naţiuni nu stă într-un lider sau într-altul, forţa unei naţiuni este dată de cetăţenii săi, iar românii sunt printre cei mai pro-europeni dintre naţiunile UE, însă nimeni nu ne garantează locul şi rolul în Europa. E adevărat că, în ultimii ani, clasa politică nu a reuşit să folosească Uniunea Europeană ca un mijloc de a îmbunătăţi viaţa românilor pentru că în final doar asta contează, nu statisticile, nu PIB-ul, doar viaţa românilor. De aceea nu cred în lucruri fantastice promovate câteodată iresponsabil de anumiţi politicieni de dreapta. Cred că acestea sunt zero dacă nu se simt în viaţa de zi cu zi a oamenilor. În realitate este că milioane de români trăiesc în continuare la limita sărăciei. Peste 5 milioane de români au plecat din ţară. România o va duce mai bine când fiecare român o va duce mai bine”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că este nevoie de locuri de muncă decente:

“Avem nevoie de locuri de muncă decente şi salarii echitabile pentru că aceasta este principala problemă a României. De aceea, noi din PSD vom face tot ce e posibil ca salariul minim european va deveni o realitate. Trebuie să reducem sărăcia, să creştem nivelul de trai cât mai aproape de nivelul european. PNRR este atât de important şi nu trebuie să îl ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înţeleagă că este şansa istorică a României de a trece la nivelul următor. Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, aşa cum am ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunţat la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice. Trebuie să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului. (…) Nu mai putem asista impasibili cum drepturile concetăţenilor noştri sunt călcate în picioare. PSD a fost un motor al integrării şi va rămâne un promotor al intereselor ţării noastre în plan european”, a conchis liderul PSD.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel ciolacu marcel ciolacu ziua europei psd ziua europei ziua europei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes