Marcel Ciolacu: Domnule Orban, dumneavostră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei

Marcel Ciolacu: Domnule Orban, dumneavostră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei
Marcel Ciolacu: Domnule Orban, dumneavostră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmat, luni, la Ora premierului, că Guvernul Orban nu prezintă bugetul pentru 2021 întrucât intenţionează creşteri de taxe şi impozite, dar şi că are un acord cu FMI, fără a veni cu vreo dovadă în acest sens.

”Am chemat astăzi în Parlament pe Ludovic Orban pentru a explica de ce Guvernul incompetent pe care îl conduce i-a lăsat pe cont propriu pe români în faţa pandemiei. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România. Orice român a înţeles de ce Guvernul incompetent şi premierul Orban nu fac public bugetul.

Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest Guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă, împrumuturi de 1.000 euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite astăzi de copiii care nu merg la şcoală, pentru că aşa vrea acest Guvern. Sunteţi singurul Guvern din istorie care aţi trecut bugetul prin asumare. Aţi spus că aveţi bani pentru toţi. Aţi minţit. Nu aţi mai avut pentru profesori, pentru pensionari, pentru fermieri, pentru că aţi furat banii, în timp ce îi ţineaţi pe români închişi în case”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta i-a transmis premierului: ”Domnule Orban, dvs sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune onorată a fost către prietenii dva politici – să îi faceţi şi mai bogaţi. Caracatiţa penelistă a fost singura care a prosperat în pandemie. Sunteţi corupţi până în măduva oaselor. Aşi furat măştile de pe faţa persoanelor defavorizate. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat ventilatoarele care ar fi putut salva vieţile omeneşti. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene”.

Liderul PSD suţine că incompetenţa Guvernului ”creează deja greutăţi imense pentru acest popor”.

”În fiecare zi cu PNL la conducere România devine tot mai bolnavă, tot mai disperată. Românii sunt ameninţaţi de o creştere fără precedent a şomajului, o creştere a sărăciei şi o creştere galopandă a corupţiei guvernamentale. Domnule Orban, uitaţi-vă în oglindă. Acolo veţi găsi vinovatul pentru cel mai incompetent Guvern al României. Asumaţi-vă pentru felul în care aţi condus ţara în perioadă de criză, pentru că România a devenit astăzi oaia neagră a Europei”, susţine liderul PSD.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acord cu fmi ciolacu acuze orban orban raspandac raspandacu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes