Marcel Ciolacu, explicații despre absenţa lui Florin Cîţu, din delegația care a fost în Ucraina

Marcel Ciolacu, explicații despre absenţa lui Florin Cîţu, din delegația care a fost în Ucraina. Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, explicații despre absenţa lui Florin Cîţu, din delegația care a fost în Ucraina. Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a explicat, joi, la sediul partidului, absenţa lui Florin Cîţu, preşedintele Senatului, din vizita oficială efectuată în Ucraina, împreună cu premierul. Liderul PSD a spus că a fost o decizie pe care a luat-o împreună cu premierul.

”Nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României”, a mai spus Ciolacu, precizând că şeful Executivului ”a avut mandat de la şeful statului pentru această vizită”. Liderul PSD a mai spus că l-a informat pe Cîţu despre plecare cu câteva ore înainte.

A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă ascund că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având şi mandat de la preşedinte şi a fost un semnal clar pentru că, atât eu cât şi premierul, în afară de funcţiile de preşedinte al Camerei şi cea de prim-ministru, eu sunt preşedintele PSD, iar domnul premier este preşedintele PNL, şi a fost un semnal (..) Parlamentul României reprezintă voinţa poporului şi am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind împreună, de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că a avut o discuţie cu Florin Cîţu, telefonică, înainte de a pleca împreună cu premierul, cu câteva ore înainte de vizită.

Marcel Ciolacu a mai spus că a spus iniţial că va merge cu Florin Cîţu în vizită pentru că amândoi fuseseră invitaţi şi era normal. ”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu premierul”, a mai afirmat el.

Ciolacu a spus, întrebat de ce nu a mers şi Florin Cîţu împreună cu ei, că acesta a avut un program diferit, împreună cu preşedintele Parlamentului din Elveţia, Macedonia şi cu premierul Bulgariei, din informaţiile pe care le avea.

”Sunt ferm convins că a avut un mandat din partea Senatului”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă Cîţu a avut mandat de la preşedintele României pentru această deplasare.

Despre impresia dată ucrainenilor, prin această deplasare în două zie a oficialilor români, Ciolacu a afirmat că ”devenim un pic cam mult cârcotaşi”.

Înţelegeţi că au fost două delegaţii, cu două obiective total separate, o delegaţie politică, reprezentând cele două mari partide din România (..) şi o delegaţie la nivel european, formată din mai mulţi preşedinţi de Parlamente. Este corectă abordarea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolacu kiev ciolacu zelensky de ce a lipsit citu lipsa citu kiev
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes