Marcel Ciolacu, precizări privind baze de antrenament pentru militarii ucraineni în ţara noastră

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, joi, despre informaţia privind posibile baze de antrenament pentru soldaţii ucraineni, în ţara noastră, că în acest moment nu există astfel de baze de antrenament, pe teritoriul României şi că a avut şi o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă pe această temă.

”Suntem parteneri ai UE şi avem un parteneriat strategic cu SUA, suntem membri NATO, şi vedem cât de important este în acest moment să fim şi în UE şi în NATO. Nu s-a pus, am avut discuţia şi cu premierul, în acest moment nu există astfel de baze de antrenament, pe teritoriul României. În acest moment nu există”, a spus preşedintele PSD.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, în urmă cu o zi, dacă confirmă declaraţiile din partea rusească potrivit cărora există mulţi mercenari români în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei. ”Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baze de antrenament ucrainene marcel ciolacu militari ucraineni romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes