Educatie

Marcel Ciolacu vede deschiderea şcolilor ”un dezastru” și cere din nou demisia ministrului Anisie

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că deschiderea şcolilor este ”un dezastru”, iar în ultimele şase luni doar cei din autorităţile locale şi-au făcut treaba, pregătind clădirile. ”Restul ţine de Guvern”, a afirmat Ciolacu.

”Părinţii şi copii trebuiau încurajaţi. E o zi importantă în viaţa societăţii româneşti. Am fost plecat prin ţară, iar priorităţile, atât a administraţiilor locale, cât şi a oamenilor erau deschiderea şcolilor. Cu adevărat, deschiderea şcolilor, din punctul nostru de vedere şi al meu personal, este un dezastru”, a afirmat, luni, Marcel Ciolacu, la B1 Tv.

Potrivit acestuia, ”şcolile sunt închise de 6 luni de zile, de 3 luni de zile suntem în vacanţă”.

”În 6 luni de zile, singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale. Au pregătit şcolile, vorbesc de locaţii, restul ţine de Guvern, în speţă de ministrul Învăţământului. Noi nu avem nici manualele gata, să nu mai vorbim, prima regulă de bază, pregăteşti manualele. Sunt 3.300.000 de elevi care de 6 luni stau acasă. După manuale au venit promisiunile cu măştile. Ştiţi foarte bine ca şi mine, a venit şi raportul Curţii de Conturi, s-a aflat de unde s-a furat, sute de milioane de lei, se regăseşte în raport, nu spune Opoziţia. (…) Guvernul României nu a dus nicio licitaţie până la capăt. Am deschis şcolile, nu au primit copiii nici profesorii, nicio mască de la Guvern, mult promisele măşti”, a mai afirmat Ciolacu.

Demisia sau demiterea ministrului Educației

Ciolacu nu a uitat nici subiectul controversat al tabletelor pentru elevi:

”Ne-am chinuit să facem licitaţii pentru tablete, la fel, de 6 luni de zile. Totuşi ar fi trebuit să pregătească Guvernul. Există două tipuri de operare: Android şi Apple. Nu trebuie să fii vreun filozof. Operatorii de SIM-uri poţi să îi chemi oricând la ANCOM, la Guvern, poţi să ai oricând o discuţie cu ei, intri în CSAT, fiindcă e o tâmpenie ce se întâmplă, să cumperi diferite sisteme de operare. Stabileşti ce sistem de operare filoseşti, urci un reprezentant – conform deciziei CSAT, fiindcă copiii sunt o prioritate în orice stat – în avion şi îl trimiţi ori la Samsung, ori la Apple”, a mai spus el, citat de news.ro.

Liderul PSD a reafirmat faptul că s-ar impune demisia sau demiterea ministrului Educaţiei.

Alte știri de interes

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Transport gratuit pentru elevi, începând de azi

Mihnea Tudor

Scrisoare deschisă profesorilor din Universitatea București: Sunteți în vârstă și vă e frică de virus? Noi suntem tineri și ne e frică de viitor. UniBuc, ”o batjocură la cel mai înalt nivel”

Mihnea Tudor

Arafat: Se cere fermitate față de elevi. Nu porți mască, ieși afară!

Gloria Pascu

Patriarhul Daniel, mesaj pentru părinți și cadre didactice, înainte de începerea școlii

Gloria Pascu

Monica Anisie: Sunt 836 de şcoli cu toalete în curte. Pentru mine înseamnă ”foarte multe”

Mihnea Tudor

Alegerile locale și deschiderea școlilor. Precizări despre amânare, de la Raed Arafat

Mihnea Tudor

Gabriela Szabo nu este de acord cu voucherele copiilor pentru sport. Ce soluții practice susține

Mihnea Tudor

Încep școlile – REGULILE stabilite de MS în cazul în care apar elevi infectați. Cele trei scenarii. Ghidurile privind măsurile sanitare şi de protecţie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »