Parlament, președinție

Marcel Vela a picat la moțiune: ”Textul moţiunii este deschis printr-o ştire dovedită a fi falsă”

La Senat, marți, a fost votată moţiunea simplă cu titlul ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de PSD împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

În favoarea moţiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă şi au fost înregistrate 5 abţineri.

Semnatarii moţiunii îi solicită ministrului de Interne să demisioneze pentru că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (…), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus” și alte acuze ce au fost dezbătute de senatori.

Reacția lui Marcel Vela

„Am auzit că tabelele de susţinere le-aţi semnat în alb pentru toate moţiunile simple la adresa miniştrilor liberali”, le-a răspuns Vela senatorilor, la începutul şedinţei în care este dezbătută moţiunea simplă care îl vizează.

Care credeţi dvs. că este imaginea Parlamentului român în ochii românilor? Care este imaginea Senatului în ochii românilor când văd că textul moţiunii este deschis printr-o ştire dovedită a fi falsă. (…) Oare noi mai avem credibilitate în ochii românilor când venim cu minciuni de la acest microfon?”, a mai spus Vela.

„Fiecare frază din textul moţiunii este plină de ură. (..) Indiferent de partidul din care face parte, sănătatea reprezintă o prioritate pentru noi toţi. (…) Nu vreau să cred că în aceste clipe doar pentru că aveţi o doză prea mare de odihnă vă doriţi să folosiţi acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor”, le-a mai spus ministrul de Interne senatorilor.

Alte știri de interes

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Proiect de lege: Schimbări fundamentale pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Saghin Cristian

USR a depus un proiect de lege prin care votul Diasporei la parlamentare se desfăşoară timp de două zile

Mihnea Tudor

PSD a reintrodus, printr-un amendament, creşterea pensiilor cu 40% şi mărirea salariilor profesorilor în acest an şi nu din 2021, aşa cum a propus Guvernul

Mihnea Tudor

O lege CRUNTĂ votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț cu motorină. Biriș: Lege cu dedicație

Mihnea Tudor

Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Saghin Cristian

Dezastru pentru PSD, iar Alfred Simonis critică pe toată lumea: Parlamentari cumpărați la bucată

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »