Guvern

Marcel Vela, mesaj pentru clanurile interlope: ”Suntem cu ochii pe voi!”

Marcel Vela, ministerul Afacerilor Interne, a susținut, vineri, o declarație de presă, în contextul răfuielilor sângeroase care au avut loc recent între clanurile interlope din Capitală. Șeful MAI a dat asigurări că cetățenii onești nu trebuie să se teamă, apreciind că România este o țară sigură.

Vela: cetățenii cinstiți vor fi protejați

”Avem planuri comune de acțiune cu alte instituții, țintite pe grupurile infracționale. Cetățenii onești ai acestei țări nu trebuie să se teamă. Suntem o țară sigură în ceea ce privește ordinea publică. Încă de la începutul mandatului, am susținut vehement că am toleranță zero la încălcarea legii. (…) Guvernul României face eforturi mari ca, în această perioadă limitată ca resurse să asigure mijloace tehnice necesare și echipamentul potrivit, dar și contextul legislativ pentru ca fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne, în special cei din zona operativă, să se simtă protejați și să acționeze pentru ca legea să fie respectată pe stradă, în case și în întreaga Românie. Vă asigur că orice cetățean care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetățenii cinstiți vor fi protejați. Ne dorim o țară normală în care să ne creștem copiii în siguranță, în care să nu ne fie frică să ieșim pe stradă”, a spus Vela.

”Am un mesaj foarte clar pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!”, a adăugat șeful MAI.

Despescu: ofensivă împotriva infractorilor

La rândul său, secretarul de stat chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu a anunţat că în ultimele şapte zile au fost organizate 20 de acțiuni vizând infractorii.

”Vinerea trecută anunțam destructurarea a 50 de grupări infeacționate. În ultimele șapte zile am avut peste 20 de acțiuni de amploare. Astăzi sunt efectuate 41 de percheziții, sub supravegherea procurorilor, privind tâlhărie, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj.

Această ofensivă împotriva infractorilor va continua, iar în perioada următoare o să vă aducem la cunoștință și alte acțiuni”, a spus secretarul de stat Bogdan Despescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ministrul Economiei a solicitat un raport referitor la modul în care a fost finanţat şi construit site-ul de comerţ exterior al României: Ultima ofertă de export este din 8 octombrie 2012

Mihnea Tudor

Adrian Gheorghe, noul preşedinte al CNAS. Adela Cojan, demisă

Mihnea Tudor

Guvernul continuă seria împrumuturilor: A mai luat peste 1,5 miliarde de lei, de la bănci, după ce, la începutul săptămânii, luase aproape 900 de milioane de lei

Daniela Arnăutu

Ministrul Mediului, anunț despre taxa auto: Nu este un scop în sine

Mihnea Tudor

Turcan demarează evaluarea ajutoarelor sociale: Vom identifica beneficiarii aflaţi în situaţii cu adevărat vulnerabile

Daniela Arnăutu

Guvernul a extins categoriile din etapa a doua de vaccinare. Iată pe cine a mai inclus

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »