Guvern

Marcel Vela, mesaj pentru clanurile interlope: ”Suntem cu ochii pe voi!”

Marcel Vela, ministerul Afacerilor Interne, a susținut, vineri, o declarație de presă, în contextul răfuielilor sângeroase care au avut loc recent între clanurile interlope din Capitală. Șeful MAI a dat asigurări că cetățenii onești nu trebuie să se teamă, apreciind că România este o țară sigură.

Vela: cetățenii cinstiți vor fi protejați

”Avem planuri comune de acțiune cu alte instituții, țintite pe grupurile infracționale. Cetățenii onești ai acestei țări nu trebuie să se teamă. Suntem o țară sigură în ceea ce privește ordinea publică. Încă de la începutul mandatului, am susținut vehement că am toleranță zero la încălcarea legii. (…) Guvernul României face eforturi mari ca, în această perioadă limitată ca resurse să asigure mijloace tehnice necesare și echipamentul potrivit, dar și contextul legislativ pentru ca fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne, în special cei din zona operativă, să se simtă protejați și să acționeze pentru ca legea să fie respectată pe stradă, în case și în întreaga Românie. Vă asigur că orice cetățean care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetățenii cinstiți vor fi protejați. Ne dorim o țară normală în care să ne creștem copiii în siguranță, în care să nu ne fie frică să ieșim pe stradă”, a spus Vela.

”Am un mesaj foarte clar pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!”, a adăugat șeful MAI.

Despescu: ofensivă împotriva infractorilor

La rândul său, secretarul de stat chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu a anunţat că în ultimele şapte zile au fost organizate 20 de acțiuni vizând infractorii.

”Vinerea trecută anunțam destructurarea a 50 de grupări infeacționate. În ultimele șapte zile am avut peste 20 de acțiuni de amploare. Astăzi sunt efectuate 41 de percheziții, sub supravegherea procurorilor, privind tâlhărie, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj.

Această ofensivă împotriva infractorilor va continua, iar în perioada următoare o să vă aducem la cunoștință și alte acțiuni”, a spus secretarul de stat Bogdan Despescu.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »