Margareta Pâslaru marchează 65 de ani de carieră printr-o expoziţie la Muzeul Naţional de Istorie a României

Margareta Pâslaru marchează 65 de ani de carieră printr-o expoziţie la Muzeul Naţional de Istorie a României
Margareta Pâslaru marchează 65 de ani de carieră printr-o expoziţie la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă deschiderea expoziţiei „O legendă… Margareta Pâslaru – 65 de ani de carieră”. Evenimentul va avea loc în prezenţa artistei, miercuri, 1 martie, începând cu ora 13.00, la sediul din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, Bucureşti.

Cântăreaţa, compozitoarea, textiera, actriţa de teatru şi film, regizorul artistic, producătoarea, scenarista, scriitoarea, realizatoarea de radio şi TV Margareta Pâslaru sărbătoreşte, în anul 2023, 65 de ani de carieră. O carieră fabuloasă în care a colaborat cu peste 60 de compozitori, în care a consemnat 231 de apariţii pe suport discografic (doar la Electrecord, a lansat, până în anul 2011, 66 de discuri, la care se adaugă 22 de discuri în străinătate) şi a înregistrat aproape 800 de melodii, în care a apărut în filme şi piese de teatru, a fost difuzată permanent la radio şi a primit recunoaşterea internă şi internaţională. Mai mult decât atât, Margareta Pâslaru s-a remarcat prin nenumărate acţiuni realizate în beneficiul celor mai neajutorate persoane şi celor mai nobile cauze, între 2007-2023 creând albume de autor cu finalitate caritabilă, pe care le-a lansat aproape anual.

„Colaborarea dintre muzeu şi Margareta Pâslaru a început în anul 2014 când, într-un act de mare generozitate, domnia sa ne-a donat o parte din colecţia de costume de scenă, alături de afişe, obiecte personale şi trofee (între care şi prestigiosul Trofeu M.I.D.E.M., primit în anul 1969). De-a lungul anilor lista donaţiilor a continuat să crească, iar cei care vor vizita Muzeul Naţional de Istorie a României vor avea ocazia să descopere, pe lângă creaţiile vestimentare proprii ale Margaretei Pâslaru, o serie de discuri rare, afişe ale spectacolelor de teatru şi concertelor de muzică uşoară, diplome şi distincţii primite, reviste, albume cu articole de presă etc”, a transmis MNIR.

Toate încasările celui mai recent album, care va fi lansat în luna martie 2023, vor fi donate Ambulanţei pentru Monumente.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 martie – 2 aprilie 2023, şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

expozitie margareta paslarumargareta paslarumuzeul national de istorie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes