Maria, Regina României – film | Pelicula este în cinematografe

Filmul “Maria, Regina României”, regizat de Alexis Sweet Cahill, a fost prezentat în premieră de gală, miercuri, 8 Noiembrie 2019, la Ateneul Român, iar de acum va rula în cinematografele din ţară.

Pelicula, bazată pe fapte reale, prezintă drumul anevoios, plin de încercări al unei regine care doreşte să îşi împlinească un vis: România Unită. Acţiunea filmului are loc în timpul Conferinţei de Pace de la Paris, în 1919.

Regizorul Alexis Sweet Cahill a descris-o pe regina Maria prezentată în filmul său ca pe “o eroină hotărâtă, o femeie care s-a sacrificat şi a realizat lucruri incredibile”. “Toţi ar trebui să învăţăm de la ea. Aş vrea ca oamenii să fie inspiraţi de ea şi să se uite la politica din prezent. Nu mai avem asemenea personaje. Ştiu că ea aparţine altei perioade, dar acum nu mai obişnuim să facem sacrificii”, a punctat cineastul.

Filmul a câştigat recent premiul publicului la ediţia de anul acesta a Les Films de Cannes a Bucarest, unde a putut fi văzut în avanpremieră.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mariamaria Mariamaria Regina Românieimaria Regina României filmRegina României
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes