Marian Șerban, polițistul care l-a capturat pe Miron Cozma la Costești, a murit

Marian Șerban, polițistul care l-a capturat pe Miron Cozma la Costești a murit
Marian Șerban, polițistul care l-a capturat pe Miron Cozma la Costești a murit

Marian Șerban, polițistul care l-a capturat pe Miron Cozma la Costești a murit, a murit fulgerător. Prietenii spun că Marian Șerban, poreclit și „Bestia”, ar fi murit de supărare, după ce în urmă cu aproape trei ani a fost obligat să demisioneze din Poliția Română, deoarece procurorii au deschis pe numele său un dosar penal pentru purtare abuzivă.

În 2017 a ajuns în Italia, alături de soție și de fiica lui, relatează evz.ro. Acolo a ajuns șofer pe TIR. Ținea legătura cu foștii colegi de la trupele BAOLP, cărora le spunea cât de supărat este pentru nedreptatea la care a fost supus.

La 55 de ani, Marian Șerban a murit, marți, în urma unui infarct masiv. Cei care l-au cunoscut spun că acesta era obosit și supărat de ceea ce i s-a întâmplat în România, și că nu a dat atenție semnalelor corpului, care îi cereau să se odihnească.

L-a capturat pe Miron Cozma la Stoenești

Marian Șerban a făcut parte din trupele speciale trimise de Ministerul de Interne, în 1999, ca o ultimă redută pentru a opri înaintarea minerilor spre Capitală.

Conform sursei citate, după momentul jenant de la Costești, unde jandarmii au fost luați prin învăluire de mineri și au fost capturați cu sutele, a urmat episodul de la podul de la Stoenești, unde trupele speciale ale Ministerului de Interne au organizat o ambuscadă. În prima linie era și ofițerul Marian Șerban. După o luptă scurtă, minerii au fost învinși iar liderul lor, Miron Cozma a fost capturat de luptătorii BAOLP, printre care se afla și Marian Șerban.

Colegii spun că Șerban era un polițist desăvârșit, dedicat trup și suflet profesiei. De altfel, pe facebook, mesajele de condoleanțe ale polițiștilor, vin unul după altul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marian bestia serban Marian Șerban politistul care l-a capturat pe Miron Cozma
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes