Mărirea pensiilor cu 40% și colapsul financiar care ne așteaptă. Analiză simplă de Gabriel Biriș

Consultantul financiar și fost secretar de stat în Ministerul Finațelor Gabriel Biriș a postat pe facebook o scurtă analiză a impactului devastator pe care mărirea cu 40% a pensiilor, de la 1 septembrie, îl va avea asupra economiei românești.

Biriș previzionează un colaps financiar ce va fi greu de suportat de România:

”Inteleg ca pe 17 august vom avea motiune depusa de Ciolacu & co.
Posibil sa treaca, asa cum a trecut si cea din februarie.
Greu de crezut ca vom avea un alt guvern investit pana la 31 august (astazi suntem in 13 august).

Dupa motiune, guvernul nu va putea emite OUG.
La 1 septembrie, cresterea cu 40% a pensiilor devine un fapt.
Odata crescute, pensiile nu vor putea fi scazute.

Imediat dupa crestere, va urma retrogradarea in junk. Costurile cu dobanzile vor exploda, iar sume noi vor putea fi cu greu atrase. Avem un bufer, care va fi spulberat in 2-3 luni, dupa care va fi haos la trezorerie, un sfert din toate cheltuielile de azi (inclusiv pensiile) sunt acoperite excluziv din imprumuturi.

Odata cu statul roman, toate companiile romanesti vor fi retrogradate in junk, ceea ce va bloca orice finantare noua de pe pietele externe.

De ce scriu asta asa acum?

Ca sa nu zica nimeni ca nu s-a stiut de acest imens pericol in care clasa politica a pus Romania acum, in plina criza sanitara, dupa ani de zile in care veniturile au fost spulberate cu tot felul de scutiri, cheltuielile au explodat si investitiile au scazut…”, scrie consultantul financiar Gabriel Biriș pe pagina sa de socializare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

crestere pensiigabriel birisimpact crestere pensiimarire pensiipansii marire impact
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes