Marius Haţegan este candidatul PNL la Primăria Alba Iulia

Marius Haţegan este candidatul PNL la Primăria Alba Iulia
Marius Haţegan este candidatul PNL la Primăria Alba Iulia

Marius Haţegan, desemnat candidatul PNL la Primăria Alba Iulia, a pus capăt speculațiilor legate de cooptarea actualului primar USR și de revenirea în PNL a actualului primar Gabriel Pleșa!

Secretarul general al filialei Alba a Partidului Naţional Liberal (PNL) şi, totodată, preşedintele filialei Alba Iulia a PNL, Marius Haţegan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Alba, a fost desemnat, miercuri, candidatul partidului la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia în alegerile din 2024.

Anunţul a fost făcut, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, la care au participat majoritatea membrilor din conducerea organizaţiei judeţene, de către liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel, preşedintele CJ.

“PNL Alba a început acum un an pregătirea alegerilor din 2024. Organizaţia are obiective maxime. Ţelul este: 78 de primari, câştigarea detaşată a tuturor alegerilor – europarlamentare, parlamentare, prezidenţiale. (…) Marius Haţegan este propunerea organizaţiei locale la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia”, a spus Ion Dumitrel.

Marius Haţegan a afirmat că a decis să se implice “într-o competiţie deosebită, şi anume, cursa pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia” pentru a reda, a susţinut el, sentimentul de mândrie pentru albaiulieni şi pentru a rezolva problemele administrative ale oraşului.

Marius Haţegan a apreciat că este “regretabil că în ultimii ani municipiul Alba Iulia a căzut într-o stare de letargie”. El a mai spus că actuala administraţie ar fi lipsită de viziune şi că nu ar avea obiective clare şi măsurabile.

Haţegan a afirmat că desemnarea sa a fost făcută în urma unei “proceduri interne foarte clare”, refuzând însă să spună care au fost ceilalţi liberali ale căror nume au fost menţionate în sondajele de opinie comandate în acest sens de către PNL.

În vârstă de 56 de ani, Marius Haţegan este absolvent al Facultăţii de Mecanică din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Hațegan a fost om de afaceri înainte de a se implica în politică și a deveni vicepreședinte al consiliului județean, unde s-a remarcat mai ales prin gestionarea unor investiții ale instituției. Din 2013 este secretar general al PNL Alba, iar de doi ani este şi preşedinte al PNL Alba Iulia.

După ce Mircea Hava, cel mai longeviv primar al municipiului Alba Iulia, a optat pentru o candidatură la Parlamentul European, liberalii au pierdut alegerile locale în Alba Iulia. Fost liberal, actualul primar, Gabriel Pleşa, este membru al USR. Acesta a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că va candida anul viitor pentru un nou mandat, tot din partea USR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marius hategan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes