Marți se decide dacă se închide Bucureștiul!

Marți se decide dacă se închide Bucureștiul!
Marți se decide dacă se închide Bucureștiul!

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că marți va primi analiza DSP pe baza căreia să fie luate măsuri și a precizat că legea nu prevede neapărat carantină la incidența de 6 cazuri la mie.

Alin Stoica a  cerut DSP o analiză cu toate elementele pe care le presupune legea privind măsurile de carantinare în cazul situației din București, iar aceste date vor fi primite marți.

„Am discutat cu specialiștii de la DSP, INSP, cât și cu Poliția Capitalei, Jandarmeria. Voi comunica și cu prefectul de Ilfov. Mâine aștept o analiză pe toate elementele și mâine vor veni cu o analiză cu date concrete și pe baza analizei sperăm să luăm cele mai bune măsuri. O propunere în sine nu am primit, am discutat diverse scenarii”, a afirmat, luni, la Digi FM,  prefectul Capitalei

În acest moment în România sunt internaţi la ATI 1.339 de pacienţi, număr record de la debutul pandemiei, iar în Bucureşti sunt 1.446 de cazuri noi, iar rata infectărilor a crescut la 5,67 de la 5,3 cât era duminică.

Recent, prefectul a anunțat că este “foarte posibil” ca la depășirea pragului de 6 infectări

Teoretic, la o incidență a COVID de 6 la mia de locuitori, Capitala ar trebui să intre în carantină zonală,  iar școlile nu vor mai funcționa decât online în acest scenariu.

Acum prefectul Capitalei a precizat că dacă măsura privește Bucureștiul împreună cu Ilfovul, decizia ajunge în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Legea nu prevede expres că de la incidența de 6 la mie se intră automat în carantină.

„Este evident că interesul e foarte crescut din partea organelor de conducere și astfel de măsuri vor fi luate după o consultare cu dumnealor – premier, ministrul de Interne, ministrul Sănătății”, a explicat, potrivit g4media.ro,  Alin Stoica. 

El a mai precizat că dacă măsura va  viza Bucureștiul și Ilfovul, atunci măsura trebuie propusă de INSP și trebuie discutată și în CNSU.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alin stoicabucuresticarantinacarantinare capitalamarti analiza dspprefectul capitalei
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes