Masca de protecție, obligatorie în aer liber, în mai multe zone din București

Masca de protecție va fi obligatorie, în București, în anumite zone. Decizia a fost luată, conform Realitatea Plus, în ședința CMSU.

Masca de protecție va fi purtată la evenimentele în aer liber, în stațiile STB, de autobuz, tramvai, troleibuz etc., în autogări și gări.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei a decis ca masca să fie obligatorie și în spațiul pietonal din Centrul Vechi, despre care viceprimarul Aurelian Badulescu declara zilele trecute ca prezintă mare risc de infectare.

Membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei s-au întâlnit în jurul orei 16.00.

Măsura este valabilă începând de mâine, 03 august 2020.

La ședință au participat, printre alții, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, viceprimarul Aurelian Bădulescu sau Alice Grasu, managerul Ambulanței București.Se vor stabili zonele din aer liber în care masca va deveni obligatorie, în condițiile în care în Capitala s-a înregistrat de ieri până astazi, un număr record de infectări cu Covid 19, față de restul țării.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) municipiul București se află pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19. Bucureştiul a înregistrat 6208 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Dintre acestea peste 4000 sunt active, iar 120 cazuri au fost confirmate numai duminică.

Până acum, masca a devenit obligatorie și în aer liber în peste 20 de județe.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masca in aer libermasca in bucurestimasca obligatorieunde purtam masca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes