Sanatate

Măști de față contrafăcute, de vânzare în România. Concluzii terifiante ale ANPC

Aproximativ 800 de comercianți au fost controlați de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, iar concluziile sunt înspâimântătoare: aproximativ 90% dintre măștile din comerț sunt neconforme.

Dezvăluirea a fost făcută de cei de la profit.ro. ANPC nu vrea să facă încă publice aceste rezultate, pentru că au fost extinse aceste controale. Rezultatele de până acum sunt făcute pentru luna mai, anunță Antena 3.

Aproape 800 de societăți comerciale și peste 500 de firme au fost găsite cu enreguli cu privire la comercializarea măștilor și mănușilor. Procentajul de măști neconforme este uriaș și vine în contextul scandalurilor din ultima perioadă referitoare la calitatea materialelor sanitare, inclusiv a măștilor de protecție.

Ele nu corespundeau cu standardele europene sau actele normative stabilite de țara noastră. Specialiștii spun astfel că acele măști nu ne protejează de virus și nici pe ceilalți de o posibilă contaminare.

”Este adevărat, undeva în 12-13 mai am făcut o avertizare publică. Acele măști intrau prin punctele vamale. Interesant este că la acel moment erau avertizări pe site-urile oficiale ale guvernului care arătau că anumite documente nu erau în neregulă, iar vama nu ținea cont nici măcar de la o structură în subordinea în care se află
Cred că lucrul cel mai important este că acei comercianți sancționați încercau să păcălească acei consumatori. Pe ambalajele acelor măști apăreau ca fiind măști medicale sau cu un grad de protecție pe care ele nu le aveau deloc.
Lucrul acesta trebuia tratat cu seriozitate de acum două luni”, a spus Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța, citat de Antena 3.

Alte știri de interes

Virgil Musta explică actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID – 19

Mihnea Tudor

Directorul Spitalului din Vaslui, internat în comă

Mihnea Tudor

Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Mihnea Tudor

Decizie privind carantina persoanele care vin din Spania în România

Gloria Pascu

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

Raed Arafat vorbește pentru prima dată de pierderea controlului pandemiei. Ce se întâmplă la ATI

Gloria Pascu

De ce România nu colectează aproape deloc plasmă? Mii de pacienți cronici ar putea fi salvați. 10 episoade ale luptei cu sistemul de sănătate și mafia din sistemul de transfuzii

Saghin Cristian

Primul spital care a primit Remdesivir

Mihnea Tudor

Un adevăr dur, dar necesar. dr. Emilian Imbri: a venit vremea ”dictaturii medicale”

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »