Măștile fabricate din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus

Ministerul Sănătății precizează că măștile fabricate manual sau din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

“Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus. Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale.

Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor”, precizează Ministerul Sănătății.

De asemenea, MS subliniază că dacă o persoană este suspectă sau are infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infectă pe cei din jur. Ministerul Sănătății amintește că, în orice situație, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecvența a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe baza de alcool (concentrație 70%).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirusmasca bumbacmasca fatamasca panzaștiri pe scurt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes