Guvern Recomandate

Măștile pentru persoanele vulnerabile trebuie livrate luni. Ce măsură pregătește Orban

Premierul Ludovic Orban a explicat că întârzierea înregistrată în acest moment se datorează și faptului că licitaţia a fost contestată de trei firme, la CNSC şi în instanţă. Contestațiile au fost respinse și s-a trecut la semnarea contractului cadru și a celui subsecvent, cu firma câștigătoare a licitației. Guvernul va rezilia contractul cu firma care a câștigat licitația pentru măștile destinate persoanelor vulnerabile, dacă produsele nu vor fi livrate luni.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv”, a relatat Ludovic Orban.

El a precizat că Ministerul Sănătății va lua decizia rezilierii contractului dacă firma câștigătoare nu va livra măștile, conform angajamentului, iar contractul va fi atribuit ofertanților clasați pe locul 2.

”Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a spus Ludovic Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj.

Bani pentru școli

El a mai precizat că obiectivul Guvernului este de a asigura cele mai bune condiţii pentru începerea anului şcolar. În acest sens, Executivul va aloca 175 de milioane de euro, fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor făcute de școli și de autoritățile locale pentru pregătirea anului școlar.

Din toate discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii autorităţilor locale, există o colaborare bună în acest sens şi e mai uşor pentru o primărie să cunoască nevoile specifice din comunitatea locală, legate de începerea anului şcolar, şi noi venim şi decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare”, a precizat Ludovic Orban.

Potivit spuselor sale, o parte din cheltuielile necesare organizării anului școlar vor fi efectuate de Guvern, de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, iar altele vor fi suportate de autoritățile locale și unitățile de învățământ.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »