Mecanicului marfarului care a lovit garnitura staționată la Fetești era băut

Mecanicului marfarului care a lovit garnitura staționată la Fetești era băut
Mecanicului marfarului care a lovit garnitura staționată la Fetești era băut

Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, în staţia Feteşti, judeţul Ialomiţa, se afla sub influenţa alcoolului.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Feteşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. 

Totodată, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarant, joi, la Antena 3 că cel mai probabil, conductorul trenului a adormit la volan.

”Totodată, sistemul de siguranţă automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcţional”, a mai declarat ministrul Cătălin Drulă.

În continuare, poliţiştii continuă cercetarea la faţa locului alături de celelalte autorităţi din domeniu  pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului feroviar. 

Traficul feroviar este în continuare afectat.

Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în zona gării Fetesti unde două trenuri de marfă s-au ciocnit in zona depoului.                               

Unul dintre trenuri care transporta fier vechi a lovit un alt tren ce se pregătea să plece către Portul Constanţa pentru a fi încărcat cu ciment. Nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Firele 1 şi 2 de circulaţie au suferit avarii la terasamentele de cale ferată şi  linia de electrificare. De asemenea, mai multe vagoane de marfă au fost distruse. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fetesti lovit tren stationat mecan marfar sub influenta alcoolului
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes