Meciul Islanda – România în pericol să nu se joace din cauza autorităților insulare

Marți seara, autorităţile de la Reykjavik, Islanda, au avut o întâlnire în care s-a discutat despre oportunitatea amânării meciului dintre Islanda şi România. Însă, Federaţia Islandeză de Fotbal se opune vehement şi cere ca meciul să se joace chiar cu spectatori, cu toate că numărul cazurilor de coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile.

Potrivit cotidianului Visir, șeful poliției, Vidir Reynisson, și epidemiologul șef, Thorolfur Gudnason, nu au putut confirma că meciul de joi seară se va juca. Epidemiologul șef cere ministrului sănătății înăsprirea măsurilor de siguranță în zona capitalei și recomandă amânarea tuturor activităților sportive din Reykjavik pentru două săptămâni.

Şeful poliţiei a fost întrebat de jurnaliştii locali despre această posibilitate, iar acesta a declarat: ,,Depinde de decizia finală asupra activităților sportive. Se pot face excepții în anumite cazuri, depinde de importanța evenimentului. Am fost informați de către Federația de fotbal că la acest meci sunt în joc miliarde de coroane și că e foarte important”, a explicat clar acesta.

Miză financiară imensă: aproape 10 milioane de euro va primi echipa care merge la EURO.

Echipa care va câştiga acest meci va merge în meciul final de baraj pentru calificarea la Campionatul European. Dacă România va câştiga în Islanda, va juca împotriva câştigătoarei dintre Ungaria şi Bulgaria, în deplasare.

Barajul Islanda – România ar urma să aibă loc, aşa cum a fost programat, pe data de 8 octombrie, ora 21:45.

După un zbor de 5 ore, delegația României a aterizat la Keflavik în Islanda. Urmează un drum de 40 de kilometri până la Grand Hotel Reykjavik, cantonamentul-carantină al tricolorilor. Asta pentru că, potrivit legislației islandeze, intrăm într-o carantină specială. Fotbaliștii vor putea ieși din hotel doar pentru antrenamentul oficial de mâine și meciul de marți.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

barah islanda romaniaislanda - romaniaislanda romania amanareromania - islanda
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes