Medicament anti-Covid administrat pe cale orală, testat de Pfizer

Cei de la Pfizer au anunțat că a început faza preliminară a testării în SUA a unui medicament antiviral împotriva Covid, care se administrează pe cale orală. Acesta ar putea fi prescris pacienților la primele semne de infectare, conform site-ului oficial Pfizer.

Reprezentanții companiei au spus că, în testele de laborator, antiviralul a arătat o activitate puternică împotriva Covid. Medicamentul denumit PF-07321332, este un este un inhibitor de protează care ar împiedica replicarea virusului în celule.

Potrivit companiei, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali, precum HIV și virusul hepatitei C.

Compania studiază, de asemenea, un candidat antiviral administrat intravenos într-o testare aflată în stadiu incipient la pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Împreună, cei doi (candidați administrați pe cale orală și intravenoasă) au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuși apare”, a declarat medicul-șef Pfizer Mikael Dolsten.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

medicament anti covid medicament oral anti covid medicament pfizer pastile anti covid pfizer
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes