Medicul Beatrice Mahler susține că, în realitate, ”numărul bolnavilor este mult mai mare, în jur de 2.000 de cazuri noi pe zi”

Există mult mai multe cazuri de COVID-19 decât cazurile raportate, spune dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București. În estimarea medicului, în prezent sunt, în realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi:

”Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Întrebată, în aceste condiții, către ce ne îndreptăm, medicul spune că soluția ar fi „măsuri, comunicare și educație” și în acest context a subliniat rolul important pe care îl are presa. „Omul de rând trebuie să înțeleagă că este în aceeași barcă cu noi, nu este în altă parte”, spune Beatrice Mahler.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beatrice mahler coronavirus romania covid numarul bolnavilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes