Medicul Gheorghiță: Recipisa pentru confirmarea programării nu este obligatorie la vaccinare

Recipisa primită pe mail nu este obligatorie susține Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, care a declarat că cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie să aibă la ei cartea de identitate pentru a fi scanată și a se valida programarea.

„Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare. Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea pentru că suntem în pandemie, trebuie să reducem la minim pericolul de expunere.

Un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil, cel mult jumătate de oră”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din România, la Digi 24.

Medicul Gheorghiță a mai precizat că recipisa primită la programare nu este obligatorie la vaccinare, ci buletinul.

El a mai declarat că în fiecare centru de vaccinare ar trebui să existe o listă de așteptare astfel încât, dacă o persoană nu poate veni în ziua în care s-a programat, să fie chemați alții înscriși în etapa a doua.

Astfel, dacă se va ajunge la un moment dat să rămână doze nefolosite, atunci acestea ar trebui administrate altor persoane. Esre necesar să fie identificate persoanele care au cea mai mare nevoie de vaccinare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

campanie de vaccinare documente vaccinare programare vaccinare vaccinare cu buletin valeriu gheorghita
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes