Recomandate Sanatate

Medicul Ovidiu Băjenaru a murit de COVID-19. Era Șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București

Medicul Ovidiu Băjenaru, răpus de COVID-19
Medicul Ovidiu Băjenaru, răpus de COVID-19

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, director al Departamentului de neuroștiințe de la UMF Carol Davila, s-a stins din viață din cauza COVID-19. Era internat la Terapie Intensivă la Institutul Matei Balș.

Medicul Ovidiu Băjenaru, unul dintre cei mai reputați neurologi din România, născut la 12 februarie 1957, a fost profesor de neurologie, director al Departamentului de neuroștiințe clinice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” București și șeful Clinicii de neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București.

Era membru corespondent al Academiei Române și Președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România și în noiembrie 2019, medicul Ovidiu Băjenarua fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler, de președintele Klaus Iohannis.

Medicul Ovidiu Băjenarua fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler, de președintele Klaus Iohannis.

Domeniile sale de interes științific cuprindeau demențele și bolile neurodegenerative (în particular Parkinson și Alzheimer), distoniile musculare și alte anomalii de comportament motor, bolile cerebro-vasculare, scleroza multiplă, patologia somnului în bolile neurologice și în bolile medicale. Realizase sau colaborase la studii clinice în: boli cerebro-vasculare, Parkinson și alte tulburări de comportament motor, demențe, scleroză multiplă, migrenă, durere neuropatică, epilepsie. A fost Investigator Principal Național și Investigator Principal în peste 50 studii clinice internaționale multicentrice.

În bogata sa activitate, prof dr Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări științifice (în ISI Web of Science: 144 lucrări, 1551 citări, indice Hirsch=16) și comunicate în reviste de la congrese și alte manifestări științifice de prestigiu din țară și internaționale. De asemenea, este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.

Comunicat UMFCD – Prof. Univ. Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru

”Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Disciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea.

Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității.

Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată.”

Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al U.M.F. “Carol Davila”
Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, Președinte al Senatului U.M.F. “Carol Davila”

Alte știri de interes

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţiţele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »