Medicul Vasi Rădulescu, scenariu sumbru în valul 5 Covid: ”Vor umple statistica la decese”

Medicul Vasi Rădulescu a transmis pe pagina sa de socializare un mesaj foarte clar după ce în țara noastră s-a atins un nou record de cazuri de infectare cu coronavirus. El crede că, deși raportarea oficială a arătat aproape 35.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai probabil a fost vorba de peste 100.000 în realitate.

În postarea sa, medicul a avertizat că vom „da piept cu virusul” în următoarele luni și a spus că persoanele nevaccinate și care au factori de risc pot să moară și să „umple statistica la decese”.

Avertismentul său îi privește chiar și pei tineri care nu s-au vaccinat, deoarece, în cazul lor, totul va fi o loterie, dar nefiind excluse cazurile grave sau chiar decesele.

„34.255 cazuri în ultimele 24 de ore. Probabil peste 100.000 în realitate. Aproape 100 decese.

Vom da cu toții piept cu virusul în următoarele luni. Cei nevaccinați și cu factori de risc pot umple statistica la decese, din păcate. Cei tineri, verzi, nevaccinați – loterie”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Medicul Vasi Rădulescu a mai transmis și ce se va întâmpla cu cei care au și doza booster făcută: ei vor trece mai ușor prin boală, iar șansele de a dezvolta forme grave ale coronavirusului sunt mici.

Specialistul este sigur că numărul record de cazuri de Covid-19 va fi depășit, având în vedere și faptul că sun mulți care nu se testează pentru a vedea dacă au sau nu coronavirus. Valul cinci va fi unul prin care „vom trece urât”, a spus medicul, care a avertizat și că „știința nu iartă”.

Un val prin care vom trece urât

„Cei bine informați, responsabili, cu booster făcut -> trecere relativ ușoară prin boală.

34.255 va fi depășit și oficial. E oricum depășit neoficial, știm asta. Unii cred că au răceli, nu se testează, nu anunță nimic, ba mai și ies din case.

Vom trece urât și prin valul 5. Cum ziceam cândva, știința nu ne iartă și ne așază la locul nostru”, a spus acesta.

În România s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei și până acum, pe data de 26 ianuarie: aproape 35.000 de cazuri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri de infectaredoza boosterfactori de riscscenariu valul 5vasi radulescu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes