Medicul Virgil Musta, previziune privind calmarea epidemiei: Dacă luăm măsuri bune…

Medicul Virgil Musta, previziune privind calmarea epidemiei: Dacă luăm măsuri bune...
Medicul Virgil Musta, previziune privind calmarea epidemiei: Dacă luăm măsuri bune...

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă.

”Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a declart dr. Virgil Musta, într-o intervenție la Digi24.

Medicul spune că trebuie luate măsuri foarte rapide, stricte și riguroase. ”Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, estimează medicul.

Totodată, Virgil Musta arată că este adeptul măsurilor locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus. „Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

Pandemia de coronavirus lovește puternic, în aceste zile, România. De aproape două săptămâni avem peste 1000 de cazuri noi descoperite la fiecare 24 de ore.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri de infectare masuri limitare epidemie virgil musta previziune
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes