Recomandate Sanatate

Medicul Virgil Musta: Soluția este să devenim din nou responsabili, altfel… scenariul Italia

Doctorul Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că se teme că România va ajunge în situația Italiei, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Medicul a avertizat că spitalele din Timiș se apropie de capacitatea maximă, iar secțiile ATI sunt pline.

El a atras atenția că Italia, care s-a confruntat cu situația în care sistemul medical, nu a mai putut face față cazurilor de coronavirus.

Dacă acum cinci luni am fost speriați pentru că aveam foarte multe necunoscute legate de boală, dar măsurile luate au fost foarte eficiente și s-a ținut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populație nu mai dorește să respecte regulile pentru a putea ține pandemia sub control. După o perioadă în care toată lumea spera că încetul cu încetul numărul de cazuri se va stinge în România, numărul a crescut.

În Timiș, spitalul (locurile dedicate pacienților cu Covid la Spitalul Victor Babeș – n.r.) este plin, au intrat în acțiune spitalele suport, CFR, Dermatologie, Militar (la stadionul CFR), se pare că în curând nu vom mai avea locuri în aceste spitale. Secția de Terapie Intensivă este plină. Aceste lucruri creează o situație gravă”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru Tion.ro.

Impunerea unor măsuri eficiente

”A fost o perioadă dificilă, e un fel de refulare a oamenilor, sunt foarte mulți influențați de aceste teorii conspiraționiste, care nu fac decât rău. Soluția este să devenim din nou responsabili, să fim solidari unii cu alții. Din păcate, și societatea este divizată în două Românii – într-o Românie responsabilă, unii suferă prin spitale, și cealaltă care se distrează. Dacă acum se vor lua măsuri foarte eficiente, încă două săptămâni vom fi în pantă ascendentă.

Atunci, în februarie, la început, îmi era frică că vom ajunge în situația Italiei, dar în momentul în care am ținut sub control pandemia am avut speranță, am fost foarte mândru de concetățenii mei, care au înțeles că se pot feri de această boală. Acum sunt din nou îngrijorat de ceea ce se întâmplă și îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”, a mai afirmat doctorul Virgil Musta.

Alte știri de interes

Bilanț coronavirus România 6 august – 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2

Mihnea Tudor

FRF a decis mărirea numărului de echipe în Liga I. Surprize la retrogradare

Mihnea Tudor

Legea siguranței naționale ar urma să fie modificată. Se dorește legalizarea înregistrărilor SRI în cauze penale

Saghin Cristian

Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus

Gloria Pascu

Un medicament pe bază de anticorpi ar putea înlocui un vaccin anti-COVID. Teste finale

Mihnea Tudor

Bilanț coronavirus România 5 august – 1.309 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Mihnea Tudor

Prinţul Charles, ambasador de lux al turismului românesc și al comorilor unice ale României

Mihnea Tudor

Misteriosul DOSAR 10 august. Orban: Este inadmisibil. Românii încă nu au aflat adevărul

Mihnea Tudor

Posturi libere de medici, cu peste 30.000 de lei salariu. Nimeni nu le vrea

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »