Mențineți Starea de Alertă… pentru voi, birocrații care sunteți plătiți să ne protejați!

Florin Hozoc, CEO Best Pharm Distribution, firma care a donat 18 aparate de plasmaferază pentru a colecta plasmă cu anticorpi de la cei vindecați de coronavirus și a fi dată bolnavilor cronici de Covid-19, este de acord cu menținerea stării de alertă, însă numai pentru ”onor conducerea” țării.

”Fără să mă consider un specialist în epidemiologie, cred totuși că trebuie să revenim cât mai repede la normalitate. Am explicat aici de ce: Sfârșitul pandemiei. Supraviețuiește cel mai inteligent. Pe de altă parte, starea de alertă trebuie prelungită, dar nu pentru cetățeni, ci pentru autorități”, a scris Hozoc pe pagina sa de Facebook.

De ce autoritățile TREBUIE să rămână în alertă?

Astfel, autoritățile trebuie să rămână în alertă, pentru a putea administra cât mai eficient cazurile grave și pentru a limita punctual focarele cu dezvoltare agresivă.

Trebuie să înțelegem că am depășit demult perioada în care statul ar fi trebuit să-și pregătească în detaliu mecanismele și infrastructura de intervenție, pentru a limita eficient pierderile de vieți. Pentru asta ne-am sacrificat toți și am stat închiși în case: ca să dăm timp statului să-și facă temele.

Ar trebui să avem deja totul pregătit pentru a limita și a reduce focarele, pentru a trata cât mai eficient pacienții cu forme grave (inclusiv rezerve de plasmă convalescentă hiperimună), etc.

Nu mai putem ține spitalele închise pentru pacienții cronici, care de peste 3 luni nu au avut acces la servicii medicale. Deja le-am pus în pericol viața, prea mult timp.

Nu mai putem ține economia blocată, pentru că asta înseamnă să punem în pericol sute de mii de locuri de muncă. Deja am aruncat în faliment cel puțin 20% dintre companiile mici și mijlocii.

Pentru voi, birocrații care sunteți plătiți să ne protejați

Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, așa cum trăim cu multe alte riscuri, care ne pun în pericol zi de zi. Nu ne putem opri și nici nu ne putem închide în case pe termen nedefinit, ci trebuie să ne vedem de viață mai departe, învățând să ne ferim cât mai bine de riscurile pe care le-am învățat deja.

Starea de alertă să o menținem pentru voi, birocrații care sunteți plătiți să ne protejați, nu pentru noi, cei care muncim ca să vă plătim salariile voastre de … mari specialiști.

Dacă nu sunteți în stare să ne protejați decât ținându-ne închiși în eprubete sterile, atunci mai bine ne lipsim de voi!” este opinia lui Florin Hozoc.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

birocratie romania hozoc mentinere stare de alerta plasmafereza Starea de Alerta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes