Mergi la plajă și faci nudism? Te afurisește IPS Teodosie: „Mi se pare o rușine de neacceptat”

IPS Teodosie este de părere că mersul la mare este un obicei bun și sănătos. Nu mai este, însă, plăcut în fața lui Dumnezeu, atunci când oamenii nu își înfrânează poftele trupului. Cei care se duc la mare și ”privesc acolo unde nu se cuvine” comit un păcat, spune IPS Teodosie.

Într-o emisiune difuzată de Radio Dobrogea, IPS Teodosie a fost întrebat dacă ”este păcat” să mergem la mare. ”Apare și această întrebare. E păcat să mergi la mare, să te îmbăiezi, să .. ?”, s-a exprimat moderatorul emisiunii.

IPS Teodosie a declarat că cei care merg la mare trebuie ”să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine”.

O rușine de neacceptat

Pe de altă parte, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că nu se cuvine ca, la mare, oamenii să se dezbrace complet.

Dacă te duci la mare și să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că e păcat – că am auzit, n-am văzut, nici nu vreau să văd – că sunt oameni care merg la mare și se duc total dezbăcați cu tot cu copii. Aici mi se pare o rușine de neacceptat.

Dacă mergi cu bună cuviință, pentru sănătate, cum să fie păcat? Nu e păcat. E pentru tratament. Dar, sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință: să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie. Să nu se meargă să privească ce nu trebuie și unde nu trebuie. Și atunci nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, să păstrezi buna cuviință, să nu deviezi cu nimic de la moralitate. Este foarte sănătos și bine să mergi la mare”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

IPS Teodosienudismnudism pacatsa mergi la mareteodosie nudism
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes