Mesaj USR: PNL are de ales între a reface coaliţia şi să continue pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD, adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali

Deputata USR Monica Berescu a afirmat că este necesară refacerea coaliţiei de guvernare un un nou premier, însă dacă PNL alege să nu intre din nou în coaliţie cu USR şi UDMR, atunci înseamnă că se va reîntoarce la PSD şi anume „la hoţie şi bani publici pentru baronii locali”.

„USR vrea refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR cu un nou prim-ministru pentru că România nu mai are timp de pierdut cu criza politică. Avem sute de oameni care mor zilnic de COVID. Preţurile la gaze şi curent s-au dublat faţă de anul trecut. Avem nevoie rapid de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament. Şi cea mai rapidă variantă este refacerea coaliţiei, pe structura guvernului învestit în decembrie 2020. Este cea mai rapidă variantă pentru a avea un guvern majoritar şi a ieşi din criză. Acum PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR şi să continue pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD, adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali”, a scris Monica Berescu, joi pe Facebook.

Ea a adăugat că „preşedintele Iohannis şi PNL au avut până acum două momente în care puteau să rezolve această criză: la desemnarea lui Dacian Cioloş şi la desemnarea lui Nicolae Ciucă”.

„De fiecare dată au ales să blocheze refacerea coaliţiei şi să prelungească criza. Crearea unei majorităţi toxice, anti-reformiste va fi responsabilitatea lui Iohannis. Sperăm ca preşedintele şi PNL să nu aleagă acest lucru”, a conchis Berescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alianta pnl usr refacere alianta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes