Mesajele românilor pot fi depuse la Zidul Plângerii. Anunțul Ministerului Turismului din Israel

Ministerul Turismului din Israel invită românii să lase online un mesaj ce va fi apoi depus la Zidul Plângerii din Ierusalim chiar de echipa Ministerului. Conform anunțului, românii, fie că locuiesc în țară sau în afara țării, pot completa un formular online.

Mesajele vor fi puse în Zidul Plângerii până la finalul anului și întregul proces va fi filmat.

Evenimentul face parte dintr-o campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel care își propune să aducă speranță în inimile românilor pe timpul acestei pandemii globale, care a impiedicat inclusiv pelerinii creștini să viziteze Țara Sfântă.

Zidul Plângerii, Ierusalim

Un simbol al celor 3 religii ce își au locuri de rugăciune și pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susținere mult mai lung, cunoscut ca „Zidul de Vest”.

Zidul a fost inițial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei și creștini ca Muntele Templului.

Zidul are o importanță religioasă pentru musulmani, evrei si creștini deopotrivă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cum poti depune mesaj la zidul plangeriimesaje la zidul plangeriizidul plangeriiZidul Plângerii Ierusalim
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes