Parlament, președinție

Mesajul preşedintelui Iohannis de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului: Bătaia nu e ruptă din rai

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat vineri, în mesajul transmis de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, că ”bătaia nu e ruptă din rai” şi că protejarea copiilor şi a tinerilor trebuie să se regăsească şi în sălile de judecată, unde orice formă de violenţă şi abuz să fie aspru pedepsită.

”Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi oricărei alte forme de violenţă. Avem obligaţia să conştientizăm traumele la care sunt supuşi aceşti copii şi să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia nu e ruptă din rai! (…) Fiecare copil trebuie să fie protejat şi să aibă şanse egale de a-şi atinge potenţialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viaţă şi dezvoltare, respectul faţă de opiniile şi interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituţiilor de orice fel, dar şi ale cetăţenilor în viaţa de zi cu zi”, a declarat preşedintele după întâlnirea cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Mădălina Turza, şi cu Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici.

Preşedintele a precizat că temele abordate au vizat, printre altele, accesul copiilor aflaţi în sistemul de protecţie socială la diverse servicii, cum sunt, de exemplu, cele din sănătate, mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, dar şi susţinerea pentru o viaţă independentă, în special prin măsuri legate de educaţie, formare profesională şi asigurarea unei locuinţe adecvate.

”Dezvoltarea noastră ca societate, acea Românie Educată pe care ne-o dorim, nu poate fi durabilă dacă nu investim în educaţie şi în protejarea drepturilor copiilor şi ale tinerilor. Aceasta trebuie să fie abordarea şi în ceea ce priveşte asigurarea unei finanţări consistente, atât la nivel naţional, cât şi local. În egală măsură, protejarea copiilor şi a tinerilor trebuie să se regăsească şi în sălile de judecată, unde orice formă de violenţă şi abuz să fie aspru pedepsită”, a precizat Iohannis.

El a anunţat că vineri, în mod simbolic, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, parte a campaniei UNICEF România, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

”Mulţumesc tuturor celor care se luptă pentru respectarea drepturilor copiilor! Veţi avea întotdeauna în mine un sprijin!”, a declarat preşedintele.

Alte știri de interes

Legea care aduce modificări Codului penal, promulgată de Klaus Iohannis

Saghin Cristian

Iohannis anunță decizia privind festivitățile de Ziua Naţională: Va fi ceremonie

Saghin Cristian

Iohannis reacție după sesizarea depusă de PSD la CNA împotriva sa

Mihnea Tudor

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care a fost eliminată dobânda la dobândă pe perioada amânării ratelor

Mihnea Tudor

Roman: Soluţia pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – abrogarea Capitolului XI din statut. Când se întâmplă

Mihnea Tudor

Pensii speciale. Dan Barna: Deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament, marți dimineață

Mihnea Tudor

Pensii speciale. Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat

Mihnea Tudor

Conducerea Senatului, fără cvorum. Gorghiu: PSD a ales să jongleze mai departe cu discursul populist

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis nu poate să meargă acasă, la Sibiu, atât timp cât oraşul este carantinat

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »