METEO – Ploi, precipitaţii mixte şi depuneri de polei, până joi dimineaţă. Cod galben de ninsori viscolite în zona montană din 11 judeţe

Meteorologii anunţă că, până joi dimineaţă, vor fi ploi în majoritatea zonelor ţării, în Oltenia, sudul Banatului şi nordul Munteniei fiind aşteptate precipitaţii mixte, iar pe arii restrânse se va forma polei. Zona de munte a judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea va fi sub Cod galben de ninsori viscolite.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 18.00, până joi, la ora 10.00.

”În intervalul menţionat în jumătatea sudică a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului şi în nordul Munteniei şi predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest”, a arătat sursa citată.

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ninsori viscolite valabilă de miercuri, de la ora 18.00, până joi, la ora 8.00.

”Pe parcursul nopţii de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilităţii. Se va depune strat de zăpadă şi vor fi rafale de 70…90 km/h”, au transmis aceştia.

Îndeosebi în prima parte a nopţii va ninge moderat cantitativ şi local se va depune strat de zăpadă în vestul şi nord-vestul Oltenei, precum şi în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.

Codul galben vizează zona de munte a judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea.

În zona municipiului Bucureşti, până joi dimineaţă, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2…3 grade.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

meteo anm vremea azi vremea saptamana asta
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes