Microsoft a dezvoltat un dispozitiv pentru jocuri, ce se poate conecta la televizor

Microsoft a dezvoltat un dispozitiv pentru jocuri, ce se poate conecta la televizor
Microsoft a dezvoltat un dispozitiv pentru jocuri, ce se poate conecta la televizor

Microsoft dezvoltă un dispozitiv de streaming care se va conecta la televizoare, pentru serviciul său de gaming în sistem cloud asemănător Netflix, transmite CNBC.

Compania mizează că viitorul jocurilor video va fi un model bazat pe abonament, în care oamenii plătesc o anumită sumă de bani în fiecare lună pentru a avea acces la o multitudine de titluri.

Serviciul său Xbox Game Pass face exact acest lucru, oferind acces la o bibliotecă de jocuri dezvoltată atât în interior, cât şi de studiouri terţe.

Descărcările sunt în mare parte digitale, dar anul trecut a fost adăugat un sistem de streaming, Microsoft lansând public Xbox Cloud Gaming. Funcţia este un fel de ”Netflix pentru jocuri”, permiţând jucătorilor să joace jocuri găzduite pe servere la distanţă şi apoi transmise utilizatorilor pe internet.

O serie de alte companii au lansat servicii similare de streaming de jocuri, inclusiv Google, cu Stadia, şi Amazon, cu Luna.

Acum, Microsoft îşi propune să-şi plaseze produsul de jocuri cloud pe alte platforme.

Mai mult, joi, compania a anunţat că doreşte să extindă serviciul şi la televizoare. O modalitate prin care intenţionează să facă acest lucru este prin parteneriate cu producătorii, pentru a adăuga jocuri cloud la televizoarele inteligente.

Microsoft a declarat că intenţionează să adauge jocuri cloud la noua sa consolă Xbox Series X, lansată în noiembrie anul trecut pentru a concura cu Sony PlayStation 5. În următoarele câteva săptămâni, compania va actualiza şi serverele care alimentează serviciul său de jocuri cloud de la vechea sa Xbox

Microsoft concurează agresiv cu Sony când vine vorba de jocuri, dar adoptă o strategie diferită faţă de compania japoneză.

Microsoft şi-a intensificat investiţiile în jocuri, cumpărând studioul emblematic Bethesda pentru 7,5 miliarde de dolari, în cea mai mare achiziţie de până acum legată de jocuri video.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conectat televizordispozitiv streamingmicrosoft
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes