Miercuri, premierul Ciucă îşi va depune candidatura la șefia PNL, grație unei noi derogări de la statutul partidului

Miercuri, premierul Ciucă îşi va depune candidatura la șefia PNL, grație unei noi derogări de la statutul partidului. Sursa foto: stiripescurt.ro
Miercuri, premierul Ciucă îşi va depune candidatura la șefia PNL, grație unei noi derogări de la statutul partidului. Sursa foto: stiripescurt.ro

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a afirmat, la finalul BEx al PNL de mari, că a fost luată decizia de a fi făcută o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la şefia formaţiunii. El a adăugat că premierul îşi va depune miercuri candidatura.

„O decizie a fost legată de o derogare de la statut referitoare la condiţia de vechime din partid, pentru candidatura domnului Nicolae Ciucă. Există o mare aşteptare pentru această candidatură. Premierul e un lider puternic, sigur va asigura o legătură mult mai puternică între partid şi Guvern. În momentul de faţă premierul Nicolae Ciucă se bucură de o largă susţinere în PNL”, a afirmat Ionuţ Stroe.

Întrebat dacă nu e mai bine să fie scos acel articol din statut, Stroe a răspuns: „Totodeauna am fost flexibili privind o astfel de derogare, de-a lungul timpului”.

„În cursul zilei de mâine va fi prezent aici. Probabil va furniza nişte informaţii privind moţiunea pe care o depune”, a mai spus Stroe.

Chestionat dacă mai sunt şi alţi candidaţi, purtătorul de cuvânt al PNL a replicat: „Nu am această informaţie”.

Prim-ministrul nu îndeplineşte condiţia statutară de 5 ani de vechime în PNL, deoarece s-a înscris în formaţiune pe 18 octombrie 2020 pentru a putea candida la alegerile parlamentare, unde a obţinut un mandat de senator.

Aceeaşi derogare de vechime a primit-o şi Florin Cîţu, în luna august a anului trecut, pentru a putea candida la funcţia de preşedinte al PNL.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

candidatura ciucaciuca presedinte pnlderogarenicolae ciuca
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes