Mihai Chirica: PSD ştia că vine pandemia. A preferat să se retragă în opoziţie şi să incite la dezordine

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, susţine că PSD s-a retras de la putere “ştiind de pandemia care se apropia” şi nu a vrut să se compromită, pentru a sta în opoziţie ca să-i critice pe liberali şi să incite populaţia la dezordine.

Mihai Chirica, lider al filialei municipale PNL Iaşi, a spus, duminică, la evenimentuli de lansare a programului de guvernare PNL Iaşi, că Guvernul Orban şi-a asumat o grea sarcină, pentru că are de luptat pe de o parte cu Covid-19, iar pe de altă parte se bate şi cu “Partidul Comunist Român, reinventat după 1990”:

“Guvernul Orban luptă cu Covid-19, dar şi cu PCR 19-90, ca s-o parafrazez pe doamna Dăncilă. Guvernul liberal luptă cu Partidul Comunist Român care s-a reinventat după 1990”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

PSD incită populația la dezordine

Edilul Iaşiului consideră că PSD a ştiut că vine pandemia şi că social-democraţii s-ar fi retras intenţionat în opoziţie.

“PSD a plecat de la putere când deţinea majoritatea în Parlament, ştiind de pandemia care se apropia. PSD n-a vrut să se compromită politic şi a preferat să se retragă în opoziţie, să critice şi să incite populaţia la dezordine, să contribuie la creşterea numărului de infectări, ceea ce s-a şi întâmplat de altfel“, a susţinut Chirica, conform news.ro.

Edilul ieşean susţine că România a înfruntat pandemia cu rezultate mult mai bune decât alte state europene.

Chirica i-a îndemnat pe ieşeni să vină la vot pe 6 decembrie, precizând că “politica se face în cabina de vot, nu la televizor sau pe Facebook”.

Investițiile din județul Iași

La rândul său, liderul filialei judeţene Iaşi a PNL, Costel Alexe, a spus, în cadrul aceluiaşi eveniment, că Iaşiul trebuie să trimită o echipă consistentă de liberali în Parlament, pentru a putea susţine din Legislativ proiectele judeţului.

“Parlamentarii PNL Iaşi vor face echipă cu primarul, cu şeful de consiliu judeţean, dar şi cu ceilalţi 97 de primari din judeţ. Autostrada Iaşi-Târgu Mureş este cel mai important proiect pe care trebuie să-l înfăptuim în acest mandat. De asemenea, avem în vedere construirea autostrăzii de la Siret spre Bucureşti. Spitalul regional, stadionul, sala polivalentă şi parcurile industriale sunt obiective care vor aduce dezvoltare judeţului”, a afirmat şeful liberalilor ieşeni, Costel Alexe.

Totodată, deputatul Alexandru Muraru a spus că, fără investiţii majore în educaţie, România va stagna, el criticând PSD pentru că a alocat bani puţini acestui domeniu.

“PSD a creat cel mai mare haos în acest sector. Bugetul educaţiei a fost dus de PSD la un minim istoric, de sub trei la sută din PIB în 2019. Am ajuns la 3,4 la sută din PIB în timpul guvernării Orban, iar până în 2024, şase la sută din PIB va merge către educaţie”, a afirmat deputatul liberal Alexandru Muraru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihai Chirica psd compromitere politica psd incita la dezordine psd stia de pandemie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes