Mihai Chirica, supărat că senatorii USR n-au votat pentru Autostrada Iași – Târgu Mureș: “Politica lor neomarxistă nu va avea succes în România”

Mihai Chirica, supărat că senatorii USR n-au votat pentru Autostrada Iași - Târgu Mureș: “Politica lor neomarxistă nu va avea succes în România”
Mihai Chirica, supărat că senatorii USR n-au votat pentru Autostrada Iași - Târgu Mureș: “Politica lor neomarxistă nu va avea succes în România”

Mihai Chirica, primarul Iașului, acuză miercuri USR că se opune realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş:

“Nu pot să cred că mai există în anul 2020 oameni politici care să-şi bată joc de cea mai săracă regiune din România, nu pot să înţeleg că aveţi atâta lipsă de bun simţ să reveniti acasă cu buzunarele pline şi din banii românilor din Moldova, în condiţiile în care, cu nesimţire, îi condamnaţi la sărăcie. Iar dacă totuşi existaţi, vă anunţ că voi deveni cel mai aprig adversar al vostru. Tuturor senatorilor USR care n-au votat aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş le transmit să le fie ruşine“, scrie pe pagina sa de socializare edilul Mihai Chirica.

Totodată, primarul de Iaşi afirmă că “politica neomarxistă“ pe care “USR o promovează la fel ca partidele extremiste şi anarhiste din Europa“ nu va avea succes în România, pentru că “românii îşi doresc o Românie normală şi prosperă, nu una în care extremele fac agenda publică“.

Primarul de Iaşi susţine că USR nu este la prima abatere de acest fel, Chirica afirmând că “nu cu multă vreme în urmă, un proaspăt userist, Marius Bodea, a încercat să blocheze cea mai mare investiţie de la Iaşi şi din Moldova – Spitalul Regional de Urgenţă, care a fost întârziat cu cel puţin un an de zile“, mai scrie pe Facebook Mihai Chirica.

Senatul a adoptat marţi, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii.

Iniţiativa legislativă pentru aprobarea OUG privind construirea Autostrăzii Unirii este în procedură de urgenţă, iar Camera Deputaţilor este for decizional pentru proiect.

Senatorii USR, cu excepţia lui Dan Lungu, s-au abţinut de la vot.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autostrada Iasi-Targu Mures Mihai Chirica primarul Iașului
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes