Mihai Șora, despre răfuielile cu iz interlop, de la alegerile din PNL Timișoara

Mihai Șora, despre răfuielile cu iz interlop, de la alegerile din PNL Timișoara. foto: facebook
Mihai Șora, despre răfuielile cu iz interlop, de la alegerile din PNL Timișoara. foto: facebook

Filozoful Mihai Șora a postat pe pagina sa de socializare un comentariu, după ce au apărut imaginile jenante, deloc demne de un partid istoric și aflat la guvernare de la alegerile din PNL Timișoara.

Sâmbătă, organizația locală PNL și-a ales conducerea, eveniment cu intervenția poliției, a forțelor de ordine, cu țipete, scandal înjurături.

Iată ce scrie Mihai Șora:

”Un partid politic nu este un spațiu de reciclare a toxinelor private, nici malaxor al caracterelor. Când faci pasul în politică, nu ești obligat să lași la ușă onoarea, probitatea intelectuală, forța morală – admițând că ai dispune de asemenea trăsături distinctive; tocmai dimpotrivă: felul în care te raportezi la confrați și la istoria pe care o aveți împreună poate fi revelator pentru evoluția ta în politica mare, dincolo de pereții partidului.

Este limpede că un ins cu înclinații autoritare în interiorul unui grup va avea aceleași reflexe și dincolo de acesta, dacă împrejurările îi pun la îndemână pârghii de putere.Disputele subterane ajunse la vedere, care nu sunt altceva decât hărțuieli între tabere, nicidecum poziționări doctrinare conduse de principii etice, ajustări teoretice sau confruntări loiale, vrajba și dihonia fragilizează un partid, mai ales dacă el se află la guvernare.

Și este îngrijorător să vezi asemenea eroziuni de imagine care nu vin din asumarea unor reforme necesare dar impopulare, din curajul luptei cu realitatea de la firul ierbii, ci din meschine, mediocre și murdare zbenguieli de mațe-fripte.

Care, însă, țin în loc o țară-ntreagă, nevoită să se plieze pe calendarul partidului”, sunt cuvintele postate pe pagina de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mihai soraopinie mihai sorarafuieli pnlscandal pnl timisoara
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes