Mihăilă consideră inacceptabil ca personalul medicală să aibă reticență față de vaccinare

Mihăilă consideră inacceptabil ca personalul medicală să aibă reticență față de vaccinare
Mihăilă consideră inacceptabil ca personalul medicală să aibă reticență față de vaccinare

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, consideră “inacceptabil” faptul că personalul medical este reticent faţă de vaccinare și anunță că medicii şi asistentele care refuză imunizarea anti-COVID vor trebui poarte echipamente de protecţie.

Referitor la intrarea în sala de  operație, Mihăilă a  precizta, potrivit România TV,  că este de preferat ca „asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”.

„Mi se pare inacceptabil să existe această reticență (la vaccinare – n.r.). Înclusiv în ordin, cred că și în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o țintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secții în spital să se facă cu condiția ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporție de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecție și nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecție sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecție, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă.

În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”, a declarat Mihăilă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

inacceptabil personal medical retineri vaccinioana mihailaministrul sanatatii ioana mihailanevaccinati echipament protectie
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes