Mii de bugetari vor avea salariile diminuate, după noile legi din 2018

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: 3% dintre bugetari vor avea salarii scăzute. I s-a tăiat salariul şi preşedintelui cu 40%. Zilele trecute, ministrul Muncii admitea că, totuşi, vor fi scăderi de lefuri, dar numai pentru cei pe care i-a numit “bugetari de lux”.


Ieri, la Antena 3, tot Olguţa Vasilescu a spus vor fi angajaţi la stat care vor avea salariul tăiat şi cu 40 la sută. Justificarea ei – “am încercat să aducem un echilibru”.

„Preşedintele României are salariul tăiat pe legea salarizării, la fel şi miniştri, alţi demnitari şi directori de instituţii cu salarii foarte mari. (…) Lucrurile acestea au însemnat că la unii cresc salariile foarte mult şi sunt creşteri de 200% – 300% până în 2022, deci creşteri etapizate, la alţii rămân pe loc, la alţii vor scădea. Sunt foarte puţini cei cărora le scad salariile. Preşedintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Și mie mi s-a tăiat salariul, la fel şi altor miniştri, pentru că salariile erau foarte mari şi nu puteam ajunge la acest raport de 1 lşa 12″, a declarat Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

„Estimarea noastră e că aproximativ 40% din salariaţii bugetari vor avea scăderi substanţiale la veniturile nete. Cu combinaţia noua lege de salarizare cu faptul că există o limitare a sporurilor în structura bugetară şi cu transferul de taxe sociale, toate elementele vor conduce ca anumite categorii să aibă drept consecinţă scăderea salariilor”, a declarat la Digi24 Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Citeste si:

  • [relink id=”2288″]
  • [relink id=”1729″]
  • [relink id=”1290″]
  • [relink id=”2582″]

Altă lege promovată de coaliţia PSD-ALDE, acelaşi efect: salarii mai mici. E vorba despre transferul contribuţiilor, care îi va lăsa pe grefieri, de pildă, şi fără 500 de lei la leafă.

Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea, Mihai Tudose şi Ionuţ Mişa declarau că niciun salariu de la stat nu va fi mai mic prin transferarea contribuţiilor de la angajator, la angajat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

olguta vasilescusalariiscadere salarii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes