Mii de flacoane de Remdesivir, distribuite în 94 spitale din toată ţară

Ministerul Sănătăţii anunţă marţi că a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2.

”Ministerul Sănătăţii continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenţei medicale a pacienţilor cu COVID-19. Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2”, transmite instituţia.

Este vorba despre 8570 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent.

Medicamentul a ajuns în 94 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

”Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare”, precizează MS.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

remdesivirremdesivir in spitaletratament covid
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes