Mike Pompeo aruncă bomba: Vom avea o a doua Administrație Trump

Mike Pompeo aruncă bomba: Vom avea o a doua Administrație Trump
Mike Pompeo aruncă bomba: Vom avea o a doua Administrație Trump

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, s-a arătat încrezător marți că, după numărarea tuturor voturilor „legale”, se va ajunge la o victorie a actualului președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

Vom avea o tranziție foarte ușoară către o a doua Administrație Trump. Vom număra toate voturile. Lumea trebuie să fie încrezătoare că această tranziție este necesară pentru a ne asigura că Departamentul de Stat are succes acum și va avea succes și pe 20 ianuarie, când va fi învestit noul președinte”, a spus Pompeo în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul Departamentului american de Stat.

Declarația acestuia vine în contextul în care liderii lumii, printre care și cei ai Franței și Marii Britanii, două state tradițional aliate ale Statelor Unite, l-au felicitat deja pe președintele ales, Joe Biden, pentru victoria obținută.

Republicanul Trump a refuzat până în prezent să își accepte înfrângerea și a lansat o serie de acuzații de fraudă electorală.

Joe Biden, câștigătorul oficial al alegerilor, ar trebui să fie învestit pe 20 ianuarie 2021, dar evenimentul ar putea fi amânat, în contextul în care Donald Trump s-a adresat instanței pentru a contesta rezultatul alegerilor.

Procurorul general al SUA, William Barr, numit de Trump la conducerea Departamentului Justiției, a declarat luni că procurorii federali trebuie să ancheteze acuzațiile privind neregulile din timpul procesului electoral.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes