Million MAGA March – 1 milion pentru Trump! Washingtonul se pregătește pentru cea mai amplă manifestație – VIDEO

Grupările Proud Boys alături de cele ale susținătorilor președintelui Donald Trump planifică în aceste zile o manifestație imensă. Organizatorii speră să strângă un milion de americani, în Washington DC, pentru a denunța ”furtul electoral”.

Numeroase grupuri și conturi care promovează evenimentul au apărut pe Facebook, Twitter și pe rețeaua socială Parler în ultimele 72 de ore. Manifestația e programată să aibă loc sâmbătă, 14 noiembrie.

Departamentul de Poliție Metropolitană din Washington DC a confirmat pentru cotidianul The Sun că este la curent cu planul și continuă să „monitorizeze, să evalueze și să planifice în consecință”.

Muriel Bowser, primarul Washington DC, a confirmat că orașul este pregătit pentru evenimente pro-Trump din weekend. Dar, cum autoritățile au impus noi restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului, înseamnă că oricine vine din state cu „risc ridicat” e obligat să dețină un test negativ făcut cu 72 de ore înainte de a călători la Washington DC.

Million MAGA March

Marșul vine într-un moment în care tensiunile sunt la apogeu ăn Statele Unite ale Americii. Președintele Trump continuă să vorbească despre furtul electoral căruia i-a căzut victimă și a apelat la susținătorii săi să oprească ceea ce el numește sistemul gigantic de fraudare a alegerilor din mai multe state americane.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=nETjKcc7vEc

Manifestația a primit numele de „Million MAGA March” pentru a aminti de Million Man March – o acțiune din 1995 a afro-americanilor în favoarea justiției sociale. Nu este clar deocamdată dacă există o conducere centralizată în spatele diferitelor conturi de pe rețelele de socializare.

Susținătorii președintelui american par, de asemenea, că planifică un alt eveniment numit March For Trump, care începe și el în același loc.

Grupul media Pro-Trump Right Side Broadcasting – care a transmis live pe internet mitingurile lui Trump – s-a implicat acum și în promovarea acestui miting pe Twitter, mai scrie The Sun.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

maga marchmars pro trumpmillion maga march
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes