Ministerul Sănătăţii, undă verde pentru Ivermectina în studii clinice. Musta: Posibil să aibă beneficii. Protocolul american, actualizat

Ministerul Sănătăţii, undă verde pentru Ivermectina în studii clinice. Virgil Musta: Posibil să aibă beneficii. Protocolul american
Ministerul Sănătăţii, undă verde pentru Ivermectina în studii clinice. Virgil Musta: Posibil să aibă beneficii. Protocolul american

Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase, a precizat că până în acest moment, Ivermectina a primit aviz pentru a fi folosită, dar în studii clinice şi nu în protocolul de tratament pentru infecţia cu SARS-Cov-2.

Virgil Musta a explicat la Antena 3 despre paşii făcuţi în acest moment pentru avizarea acestui medicament. Specialiştii au spus că medicamentul se poate folosi în studii clinice la fel ca şi în celelalte ţări.

“La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România.

Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, şi în Europa sunt studii clinice care se desfăşoară, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a spus pentru Antena 3 Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase din Ministerul Sănătăți.

Ivermectina, posibil să aibă beneficii

“Societatea care doreşte să introducă medicamentul în ţară trebuie să solicite acest lucru, ca să fie acreditat acest lucru, în România, la Agentia Medicamentelor, după ce primeşte avizul favorabil, după aceea se pot derula studii clinice conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus medicul.

Întrebat dacă crede în acest medicament Virgil Musca a spus că este posibil ca acest medicament să aibă beneficii favorabile, dar crede că mai este nevoie de informaţii:

“Da, posibil să fie medicament cu beneficii favorabile, în această infecţie, doar că avem nevoie de date ceva mai multe. Studiile care se derulează în prezent arată acest lucru, dar sunt studii pe un număr nu foate mare de pacienţi şi ele sunt realizate de către experţi în domeniu, pentru a vedea dacă aceste studii sunt suficient de relevante sau mai necesită şi alte studii”, a mai explicat Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Românii au golit rafturile farmaciilor veterinare

În ultima perioadă, în mediul online au ajuns mai multe informaţii cu privire la efectele miraculoase pe care ivermectina, un medicament veterinar, le are în combaterea Covid-19. Numeroși români au cumpărat medicamentul de la farmaciile veterinare.

În urma apelurilor făcute de numeroși medici din Statele Unite, Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde pentru prescrierea medicamentului în cazuri Covid-19. a autorizat, de asemenea, folosirea Ivermectinei pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2. Dar și grecii sau bulgarii au inclus-o în protocoalele spitalelor.

Nu mai puțin de 35 de studii desfășurate în întreaga lume confirmă eficacitatea crescută, atât în profilaxia bolii (prevenție), cât și în tratarea formelor ușoare, medii și foarte grave.

Protocol actualizat în Statele Unite

În urma interpretării celor mai noi rezultate, Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) a actualizat protocolul de administrare.

Astfel:

Profilaxia bolii (prevenție):
Pentru cei cu risc ridicat – Ivermectină – doză de 0,2 mg / kg corp – o doză în prima zi, a doua după 48 de ore, apoi o doză la fiecare două săptămâni. Pentru cei care au intrat în contact cu un bolnav Covid-19 – doza de 0,2 mg / kg corp – o doză în prima zi, a doua după 48 de ore.

Vitamina D3 – 1.000 – 3.000 mg / zi
Vitamina C – 1.000 mg de 2 ori pe zi
Quercetin – 250 mg/zi
Zinc – 50 mg/zi
Melatonină – 6mg înainte de somn ( creează somnolență).

Pentru pacienți depistați pozitiv
Ivermectină – doză de 0,2 mg / kg corp – o doză zilnic, minim două zile. Se continuă până la recuperare (maximum 5 zile)

Vitamina D3 – 4.000 mg / zi
Vitamina C – 2.000 mg de 2-3 ori pe zi
Quercetin – 250 mg/zi, de două ori pe zi
Zinc – 100 mg/zi
Melatonină – 10mg înainte de somn ( creează somnolență)
Aspirină – 325 mg/zi

În plus, monitorizarea saturației sângelui cu ajutorul unui pulsoximetru este recomandată. Nu trebuie să fie mai mică de 94% (dacă scade sub această valoare, este nevoie urgentă de îngrijire de specialitate).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ivermectinaivermectina covidivermectina in romaniatratament ivermectinavirgil musta ivermectina
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes